Στόλτενμπεργκ: «Η Μπαχμούτ μπορεί να πέσει σε λίγες μέρες»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι Ρώσοι εισβολείς να καταλάβουν τις επόμενες ημέρες τη Μπαχμούτ, όπου οι σκληρές μάχες συνεχίζονται τους τελευταίους μήνες.

«Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες είδαμε σκληρές μάχες μέσα και γύρω από το Μπαχμούτ. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η Ρωσία προσελκύει περισσότερα στρατεύματα και περισσότερες δυνάμεις, και αυτό που στερείται η Ρωσία σε ποιότητα προσπαθούν να αναπληρώσουν σε ποσότητα», είπε πριν από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στη Στοκχόλμη την Τετάρτη.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες κοντά στο Μπαχμούτ. «Αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η Μπαχμούτ μπορεί τελικά να πέσει τις επόμενες ημέρες», είπε.

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι «αυτό δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα κάποιο σημείο καμπής του πολέμου». «Απλώς υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τη Ρωσία. Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη στην Ουκρανία», κατέληξε.

Πηγή: Interfax / Φωτογραφία αρχείου Reuters