«Στο Ντονέτσκ(;) ο Ιγκόρ Γκίρκιν» ή αλλιώς «150.000$ αναζητούν αποδέκτη»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που εμφανίζει τον διαβόητο Ιγκόρ Γκίρκιν με στρατιωτική περιβολή να βρίσκεται «κάπου στο Ντονέτσκ».

Αμέσως μέσα ενημέρωσης αλλά και μεμονωμένοι χρήστες του Twitter έσπευσαν να υπενθυμίσουν ότι ο Γκίρκιν καταζητείται ζωντανός και έχει επικηρυχθεί με 150.000 δολάρια!

Στο «κυνήγι» του Γκίρκιν χρήστες του Twitter κατάφεραν να εντοπίσουν την περιοχή στην οποία αποτυπώθηκε η φωτογραφία.

Διορθώνοντας ακόμη και τις αναφορές μέσων ενημέρωσης, οι χρήστες αυτοί υποστηρίζουν πως ο βετεράνος απόστρατος αξιωματικός και φανατικός υπέρμαχος της εισβολής στην Ουκρανία, βρίσκεται ακόμη σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα στην περιοχή του Ροστόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιγκόρ Γκίρκιν είναι βετεράνος του ρωσικού στρατού και πρώην αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) που έπαιξε βασικό ρόλο στην προσάρτηση της Κριμαίας, όμως ο λόγος για τον οποίο έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης είναι η συμμετοχή του στην κατάρριψη της πτήσηςMH17 της Malaysian Airlines το 2014, για την οποία πάντως ο ίδιος έχει έχει παραδεχθεί την «ηθική ευθύνη», αλλά αρνείται ότι πάτησε το κουμπί για την εκτόξευση των πυραύλων που έριξαν το αεροσκάφος.