Στο Ισραήλ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ο επικεφαλής της CIA

Ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, της CIA, ο Ουίλιαμ Μπερνς, αναμένεται στο Ισραήλ για τριήμερη επίσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί επίσης την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν χθες Τρίτη ισραηλινοί και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Κατά τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla News, ο διευθυντής της CIA θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, καθώς και με τον νέο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας (Μοσάντ), τον Νταβίντ Μπαρνέα, προκειμένου να συζητήσουν για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν και τις δραστηριότητες της Τεχεράνης στην περιοχή, με φόντο τις συνεχιζόμενες εντάσεις ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και την Ισλαμική Δημοκρατία, χώρες που χαρακτηρίζονται ορκισμένοι εχθροί.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού επιβεβαίωσε την επίσκεψη του κ. Μπερνς στο Ισραήλ, αποφεύγοντας ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τα θέματα που θα συζητηθούν στις επαφές του.

Ο κ. Μπερνς αναμένεται επίσης να συναντηθεί αύριο Πέμπτη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, τον Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Κατά τον ιστότοπο Walla News, ο διευθυντής της CIA αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής υπηρεσίας πληροφοριών, τον Μάτζεντ Φαράζ.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ