Στο κόκπιτ της ακροβατικής ομάδας Blue Angels! ΒΙΝΤΕΟ

Οι Navy Blue Angels των ΗΠΑ ειναι αναμφισβήτητα η καλύτερη μεταξύ των στρατιωτικών ομάδων εναέριας επίδειξης.

Ενώ ισχυρίζονται ότι δεν είναι καλύτεροι από τους υπολοιπους ειναι εμφανές οτι οι πιλότοι των Blue Angels ειναι ανάμεσα στους κορυφαίους πιλότους ακροβατικών αεροσκαφών.

Οι Blues, όπως τους αποκαλούν, εντυπωσιαζουν στους αιθέρες από το 1946, με το βλέμμα εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών τους να τους κοιτάει με θαυμασμό από το Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο κάθε έτους.

Γίνετε μέλος της ομάδας σε αυτό το καταπληκτικό βίντεο:

Blue Angels

Στις 24 Απριλίου 1946 ο Αρχηγός του Αμερικανικού Ναυτικού, Ναύαρχος Τσέστερ Νίμιτς εξέδωσε μία διαταγή για την δημιουργία μίας ομάδας ιπτάμενων επιδείξεων με σκοπό να εξυψώσει το ηθικό του Ναυτικού, να επιδείξει την ναυτική αεροπορική δύναμη και να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού στην ναυτική αεροπορία. Ο πραγματικός όμως στόχος ήταν να δημιουργηθεί λαϊκή και πολιτική υποστήριξη προς το Ναυτικό, η οικονομική υποστήριξη προς το οποίο από τον αμυντικό προϋπολογισμό γινόταν όλο και πιο ισχνή.
Η ομάδα συνέχισε να δίνει επιδείξεις όμως διαλύθηκε με την έναρξη του Πολέμου της Κορέας το 1950.

Επαναδημιουργήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1951στην αεροναυτική βάση του Κόρπους Κρίστι, στο Τέξας.
Στις 8 Νοεμβρίου 1986, συμπληρώνοντας τους εορτασμούς για την 40η επέτειό τους οι Blue Angels παρουσίασαν το νέο τους αεροσκάφος, το μαχητικό F/A-18 Hornet.

Οι Blue Angels δίνουν περισσότερες από 70 επιδείξεις σε 34 μέρη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε έτος, όπου υιοθετούν ακόμα πολλές ίδιες τεχνικές τους όπως και το 1946. Από την δημιουργία τους, οι «Μπλε Άγγελοι» έχουν πετάξει για περισσότερους από 427 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Business Insider/ We are the Mighty/ Wikipedia
Απόδοση – OnAlert