Στην έπαρση της Ουκρανικής σημαίας στο απελευθερωμένο Ιζιούμ ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετέβη σήμερα στο Ιζιούμ, την στρατηγικής σημασίας πόλη στην περιοχή του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, στην πρώτη του επίσκεψη στις περιοχές που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός από τους Ρώσους κατά την αντεπίθεσή του αυτό τον μήνα.

Ο Ζελένσκι – που είχε ανακοινώσει ο ίδιος την απελευθέρωση της πόλης – συμμετείχε στην τελετή έπαρσης της ουκρανικής σημαίας, ανέφερε στο Facebook η 25η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας.

«Παλιότερα, όταν κοιτάζαμε ψηλά, αναζητούσαμε πάντα τον γαλάζιο ουρανό. Σήμερα, όταν κοιτάμε ψηλά, ψάχνουμε μόνο ένα πράγμα – τη σημαία της Ουκρανίας.

Η γαλαζοκίτρινη σημαία μας κυματίζει ήδη στο απελευθερωμένο Ιζιούμ. Και θα είναι έτσι σε κάθε πόλη και χωριό της Ουκρανίας. Προχωράμε μόνο προς μία κατεύθυνση – προς τα εμπρός και προς τη νίκη», έγραψε ο Ζελένσκι στον προσωπικό λογαριασμό του στο Telegram.

Στην τελετή συμμετείχε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ, αλλά και ο Ολεξάντρ Σίρσκι, ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, που ηγήθηκε της αστραπιαίας αντεπίθεσης που αιφνιδίασαν τους Ρώσους.

Στο διαδίκτυο δεν έλειψαν και οι «συγκρίσεις», καθώς χρήστες του Twitter – όπως και ο αναλυτής Άλεξ Κοκτσάροφ – επεσήμαναν πως σε αντίθεση με την παρουσία Ζελένσκι στο Ιζιούμ, ο Βλάντιμιρ Πούτιν «δεν θα τολμούσε» να εμφανιστεί στο Μπελγκορόντ ή το Κουρσκ, στην ρωσική πλευρά των συνόρων.