Σουροβίκιν: Η πρώτη εμφάνιση του Ρώσου στρατηγού σε «χαλαρή βόλτα» μετά την ανταρσία της Wagner [pic]

Μια νέα φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τον Ρώσο στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά την ανταρσία της Wagner τον Ιούνιο, δημοσιεύτηκε σήμερα στα μέσα κοινωνικής από γνωστή Ρωσία μπλόγκερ.

«Ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν είναι έξω. Ζωντανός, υγιής, στο σπίτι, με την οικογένειά του, στη Μόσχα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα», έγραψε η Ksenia Sobchak στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα της φωτογραφίας, η οποία δείχνει έναν άνδρα με γυαλιά ηλίου και καπέλο να περπατά δίπλα σε μια γυναίκα που έμοιαζε με τη σύζυγο του Σουροβίκιν, την Άννα.

Διάφορα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σουροβίκιν ερευνούνταν από το Κρεμλίνο για πιθανή συνενοχή του στην ανταρσία της Wagner. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι είχε απομακρυνθεί από την θέση του Αρχηγού της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και ο αναπληρωτής του Βίκτορ Αφζάλοφ ανέλαβε προσωρινός επικεφαλής.

Ο Σουροβίκιν, ο οποίος απέκτησε το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών» κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ήταν εν συντομία υπεύθυνος της πολεμικής προσπάθειας της Μόσχας στην Ουκρανία πριν αυτός ο ρόλος παραδοθεί τον Ιανουάριο στον στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ, αρχηγό του γενικού επιτελείου.

Ο Ρώσος στρατηγός θεωρήθηκε ευρέως από τους Ρώσους ως μια ισχυρή και ικανή προσωπικότητα. Ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, είχε μιλήσει με τα «καλύτερα λόγια» για τον Σουροβίκιν, αποκαλώντας τον «έναν άνθρωπο στη ρωσική ηγεσία που δεν φοβάται την ευθύνη».

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters