Σούμι: Τουλάχιστον 9 τραυματίες από ρωσική επίθεση – Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 12 από τα 18 ρωσικά drones [vid]

Press service of the State Emergency Service of Ukraine in Sumy region/Handout via REUTERS/File Photo

Ρωσικές επιθέσεις στη διάρκεια της νύκτας της 29ης προς την 30ή Αυγούστου 2024 προκάλεσαν ζημιές σε μια επιχείρηση στην περιφέρεια του Σούμι στην Ουκρανία και τον τραυματισμό τουλάχιστον 9 ανθρώπων, ενώ επλήγη επίσης μια βιομηχανική εγκατάσταση στην περιφέρεια της Πολτάβα, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικές αρχές.

Αεροπορικό πλήγμα στη βορειοανατολική πόλη Σούμι προκάλεσε πυρκαγιά και οι περιφερειακές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.

Κι αυτό γιατί στο Σούμι επλήγη εργοστάσιο παραγωγής παιδικών τροφών, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά από την οποία προκλήθηκε πυκνός καπνός.

Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπληξε μια βιομηχανική εγκατάσταση στην Πολτάβα χωρίς να προκαλέσει θύματα, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Φίλιπ Πρόνιν.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πάνω από πέντε ουκρανικές περιφέρειες 12 από τα 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια της νύκτας. Άλλα τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπεσαν στο ουκρανικό έδαφος.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε επίσης στην επίθεσή της έναν πύραυλο Ισκαντέρ-Μ, πρόσθεσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ