Σουδάν: Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο στρατός με το τουρκικό C-130 που χτυπήθηκε από τις RSF

Ο στρατός του Σουδάν κατηγορεί τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) ότι άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 στα βόρεια της πρωτεύουσας Χαρτούμ πριν προσγειωθεί για να εκκενώσει Τούρκους πολίτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, η επίθεση προκάλεσε ζημιά στο σύστημα καυσίμων και τραυμάτισε ένα από τα μέλη του τουρικού πληρώματος. Το αεροσκάφος, ωστόσο, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο και έγιναν εργασίες συντήρησης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο στρατός του Σουδάν δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τις ζημιές στο τουρκικό αεροσκάφος, υποστηρίζοντας τους ισχυρισμούς του ότι χτυπήθηκε από τις RSF. Oι παραστρατιωτικές δυνάμεις, ωστόσο, αρνούνται ότι άνοιξαν πυρ κατά του C-130 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο στρατός του Σουδάν προειδοποίησε τους μαχητές των RSF να μην επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες εκκένωσης άλλων χωρών με τέτοιες «επικίνδυνες συμπεριφορές».

Νωρίς την Παρασκευή, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το C-130 δέχθηκε πυρά καθώς βρισκόταν σε αποστολή εκκένωσης Τούρκων πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί στο Σουδάν.

Φωτογραφίες Reuters