Σομαλία: Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από επίθεση τζιχαντιστή βομβιστή αυτοκτονίας της Σεμπάμπ

Πρώτη ενημέρωση: 09:18

Δεύτερη ενημέρωση: 11:22

Ο απολογισμός από την χθεσινοβραδινή επίθεση στην παραλία Λίντο του Μογκαντίσου στη Σομαλία αυξήθηκε σε τουλάχιστον 32 νεκρούς, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η αστυνομία. «Πάνω από 32 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση, και τουλάχιστον 63 άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αμπντιφατάχ Άνταν Χασάν σε δημοσιογράφους.

Σε εικόνες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα διακρίνονται πολλά πτώματα διασκορπισμένα στην παραλία και τραυματίες που προσπαθούν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρέθηκε επίσης ένα παραλιακό ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και ακολούθησαν πυρά από πέντε ενόπλους, οι οποίοι εξουδετερώθηκαν αργότερα από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία εξακολουθεί να ελέγχει περιοχές στη Σομαλία και να εξαπολύει επιθέσεις ακόμη και στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Τον Ιούλιο, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από εστιατόριο όπου ποδοσφαιρόφιλοι παρακολουθούσαν τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και αρκετοί να τραυματιστούν.

Με πληροφορίες από: SONNA / ΑΠΕ – ΜΠΕ | Φωτογραφίες αρχείου Reuters