Σοκολόφ: «Ξορκίζει» τις αποτυχίες στη Μαύρη Θάλασσα ο νέος Διοικητής του Στόλου – Με «προίκα» ανέλαβε καθήκοντα

Να «ξορκίσει» τις αλλεπάλληλες αποτυχίες που καταγράφουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά ο Στόλος στη Μαύρη Θάλασσα, επιχειρεί ο νέος Διοικητής του, Βίκτορ Σοκολόφ, δια της μεθόδου «όλα βαίνουν καλώς».

Συγκεκριμένα ο αντιναύαρχος Σοκολόφ, μιλώντας – όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS – σε ομάδα νεαρών αξιωματικών, δεν έκανε καμία αναφορά

Εκείνο που περιορίστηκε να πει ο Σοκολόφ, είναι πως «Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας συμμετέχει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση και αποπερατώνει με επιτυχία όλες τις αποστολές που του ανατίθενται».

Όπως μετέδωσε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Σοκολόφ διορίστηκε επικεφαλής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Αντικατέστησε τον Ιγκόρ Οσίποφ, που ήταν επικεφαλής του στόλου από το 2019, έπειτα από μια σειρά αποτυχιών.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αεροπορική βάση στην Κριμαία, κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της αεροπορικής δύναμης του στόλου, αλλά κυρίως έπληξε το γόητρό του, καθώς είναι επιφορτισμένος και με μέρος της αντιαεροπορικής άμυνας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο 60χρονος Σοκολόφ πάντως, επιχείρησε να τονώσει το φρόνημα των αξιωματικών του, «επιδεικνύοντας» και την «προίκα» που φέρνει με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πάντα κατά το πρακτορείο TASS, γνωστοποίησε πως εντός του τρέχοντος έτους, του 2022, ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα ενισχυθεί με 12 νέα σκάφη μαζί με επιπρόσθετα αεροπορικά και χερσαία οχήματα.