Σοϊγκού: Η Ουκρανία σχεδιάζει να επιτεθεί με HIMARS και Storm Shadow στην Κριμαία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε την Τρίτη ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να επιτεθεί στην Κριμαία που ελέγχεται από τη Μόσχα με συστήματα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς HIMARS και πυραύλους Storm Shadow και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί, μετέδωσε το TASS.

Τέτοια χτυπήματα, τα οποία η Ρωσία θεωρεί ότι βρίσκονται εκτός της περιοχής αυτής που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, θα σημαίνουν επίσης πλήρη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας στη σύγκρουση, δήλωσε ο Σοϊγκού, πάντα σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Ο Σοϊγκού δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν 263 επιθέσεις σε θέσεις των ρωσικών δυνάμεων από τις 4 Ιουνίου, αναφερόμενος στην ημερομηνία την οποία η Μόσχα θεωρεί ότι σηματοδοτεί την έναρξη της αντεπίθεσης της Ουκρανίας.

«Χάρη στις έξυπνες και αλτρουιστικές ενέργειες των μονάδων μας, όλες τους (οι επιθέσεις) απωθήθηκαν, ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του», είπε ο Σοϊγκού.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι ανακατέλαβε οκτώ χωριά στις πρώτες φάσεις της αντεπίθεσής της και αξιωματούχος από τον τομέα της άμυνας υποσχέθηκε ότι το «μεγαλύτερο πλήγμα» του Κιέβου δεν έχει έλθει ακόμα παρά τη σκληρή αντίσταση από τα στρατεύματα της Μόσχας.

Πηγή: alarabiya.net