Σλοβακία: Aπόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο – Δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά [pics, vids]

Ένα συμβάν με πυροβολισμούς συνέβη σήμερα μετά από μια συνεδρίαση της κυβέρνησης στη Σλοβακία, σε μια τοποθεσία έξω από την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASR.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς. Οι αρχές στη Σλοβακία δεν έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Το περιστατικό έγινε έξω από το «Σπίτι του Πολιτισμού» στην πόλη Handlova, την ώρα που Φίτσο μιλούσε με υποστηρικτές του. Χθες, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε παρευρεθεί στην Αμυντική Έκθεση IDEB 2024, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην πόλη, 150 χιλιόμετρα έξω από τη Μπρατισλάβα.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Σλοβακία επιβεβαίωσε ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός νοσηλεύεται χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του Φίτσο.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά. Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τραύματα στο στήθος. 

Το TASR ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Λούμπος Μπλάχα είπε ότι ο Φίτσο πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε. Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, ο 59χρονος πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Δείτε φωτογραφίες του Reuters την ώρα που συλλαμβάνεται ο ύποπτος μετά τον πυροβολισμό του Φίτσο: 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, BBC, Reuters / Φωτογραφίες Reuters