Σίρσκι: «Η επιχείρηση στο Κουρσκ έχει αποτέλεσμα και οι Ρώσοι δεν έχουν προχωρήσει ούτε ένα μέτρο προς το Ποκρόφσκ»

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα ότι η εισβολή στη νότια ρωσική περιφέρεια Κουρσκ έχει αποτέλεσμα και ότι δεν υπήρχε ρωσική προώθηση σε έναν βασικό τομέα του ανατολικού μετώπου για έξι ημέρες.

«Τις τελευταίες έξι ημέρες, ο εχθρός δεν έχει προωθηθεί ούτε ένα μέτρο προς την κατεύθυνση του Ποκρόφσκ. Με άλλα λόγια, η στρατηγική μας λειτουργεί», δήλωσε ο Ολεξάντρ Σίρσκι σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN.

Ο Σίρσκι δήλωσε επίσης ότι ο στρατός έχει παρατηρήσει μια μείωση των βομβαρδισμών και της σφοδρότητας της ρωσικής επίθεσης σε άλλες περιοχές.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η επιχείρηση στο Κουρσκ έχει πετύχει έναν από τους στόχους της, καθώς η Ρωσία έχει κινητοποιήσει σχεδόν 60.000 στρατιώτες από άλλες περιοχές.

Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών στον ουκρανικό στρατό και στο μέτωπο του Ποκρόφσκ η αναλογία είναι ένα προς τρία σε σχέση με τον εχθρό.

Από την αντίθετη πλευρά, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ είχε σκοπό να επιβραδύνει τη ρωσική προώθηση στο Ντονμπάς, αλλά απέτυχε καθώς το Κίεβο απλώς αποδυνάμωσε τις δυνάμεις του κατά μήκος του υπόλοιπου μετώπου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters