Σφοδρές μάχες στη Συρία ανάμεσα στον καθεστωτικό στρατό και τους τζιχαντιστές

Οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα ανάμεσα στον καθεστωτικό στρατό και τους τζιχαντιστές συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη 12/05/2020.

Οι τζιχαντιστές αντάρτες ξεκίνησαν μια νέα σφοδρή επίθεση στις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στην πεδιάδα του Al-Ghaab.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρίσκονται στα όπλα εδώ και λίγο καιρό, παρά την συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός.

Αυτές οι τελευταίες επιθέσεις έρχονται λίγες μέρες μετά την σφαγή 30 στρατιωτών του Συριακού Αραβικού Στρατού στην πόλη Al-Tanjara από δυνάμεις του ISIS.

Ο Ερντογάν επανέφερε το ISIS

Oι Κούρδοι της Συρίας είχαν προειδοποιήσει πως μια τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία θα επέφερε μια μείζονα επανεμφάνιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS.

Μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα ακύρωνε χρόνια καρποφόρων μαχών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), συμμαχίας κούρδων και αράβων μαχητών, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και θα επέτρεπε στους αρχηγούς της οργάνωσης, που βρίσκονται ακόμη στη ζωή, να βγουν από την κρυψώνα τους.

Οι Κούρδοι αποτέλεσαν σημαντικούς συμμάχους για την Δύση, καθώς πολεμούσαν και αντιστέκονταν στις απειλές της ισλαμικής τρομοκρατίας. Η συμμαχία αυτή διαλύθηκε σε μία μόνο στιγμή, καθώς ο Τράμπ γύρισε την πλάτη του σ αυτούς, αφήνοντας ακόμη περισσότερο εκτεθειμένη την Ευρώπη σε νέους κινδύνους, όσον αφορά την ανασύνταξη των τρομοκρατών ισλαμιστών.

Πηγή: AMN