Σειρήνες στο Ισραήλ και ανταλλαγή πυρών με τη Χεζμπολάχ – Αναφορές για νεκρούς από ισραηλινό βομβαρδισμό σε τέμενος στη Γάζα

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει διάφορες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το Al Jazeera, υποστηρίζοντας ότι αεροπορική επιδρομή στόχευσε ένα τέμενος στη συνοικία al-Tufhah.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί και αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα σπίτι στο Deir al-Balah, στην κεντρική Γάζα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς Παλαιστίνιους.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αυξήσει σημαντικά τη παρουσία του στα σύνορα με τη Γάζα, καθώς προετοιμάζεται για μια χερσαία επιχείρηση, μετά από μέρες αεροπορικών βομβαρδισμών.

Οι περισσότερες πόλεις γύρω από αυτήν την περιοχή έχουν εκκενωθεί. Για παράδειγμα, τα σπίτια είναι άδεια και τα καταστήματα είναι κλειστά στην πόλη Sderot, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Ανταλλαγή πυρών με τη Χεζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου

Την ώρα που ηχούν οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ για εισερχόμενες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσει πυρά με ομάδες της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν ότι εννέα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στην περιοχή Kiryat Shmona στο βόρειο Ισραήλ, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

Τέσσερις αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome. Τουλάχιστον ένας πύραυλος έπεσε σε ανοιχτή περιοχή μέσα στο Kiryat Shmona, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Επίσης, οι IDF ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον «του τρομοκρατικού πυρήνα που εκτόξευε όλμους από τον Λίβανο» στην περιοχή Tel Turmus στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στο όρος Dov.

Αργότερα, περισσότεροι αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι (ATGM) εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, με στόχο τις βόρειες πόλεις Metula, Malkia και Manara. Ο στρατός λέει ότι απαντά με βομβαρδισμούς πυροβολικού στις θέσεις εκτόξευσης.

Ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στην επίθεση με ρουκέτα από τον Λίβανο νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, Al Jazeera / Φωτογραφίες Reuters