Το Ιράν εξαπέλυσε εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ – Σειρήνες σε ολόκληρη την χώρα [vids]

REUTERS/Ammar Awad

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το Ιράν εξαπέλυσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισράηλ, καθώς σειρήνες αεράμυνας ηχούν σε νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας.

Το Ιράν πιθανότατα θα στοχεύσει τρεις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις και «ένα αρχηγείο μυστικών πληροφοριών βόρεια του Τελ Αβίβ», το οποίο είπε ότι έχει εκκενωθεί, όπως ανέφεραν νωρίτερα σήμερα Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει από νωρίς το απόγευμα το Ισραήλ ότι επίκειται πυραυλική επίθεση από το Ιράν.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι τα συστήματα αεράμυνάς του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Ορισμένα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αναμένεται και δεύτερο κύμα πυραύλων, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν ήταν 500. Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ. Προειδοποίησαν πως το Ισραήλ θα γίνει ξανά στόχος αν προβεί σε αντίποινα.

Τόνισαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν. Ιρανικοί πύραυλοι που κατευθύνονταν προς την Ιερουσαλήμ καταρρίφθηκαν πριν από λίγο πάνω από την Ιορδανία, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες.

REUTERS/Amir Cohen

Περισσότερα σε λίγο…

Φωτογραφίες Reuters