Σε κατάσταση συναγερμού οι ΗΠΑ: Ο Τραμπ «κόβει» λεφτά από το στρατό για το τείχος του

Η διοίκηση του προέδρου Τραμπ σχεδιάζει, προετοιμαζόμενη για τις επερχόμενες εκλογές, την άμεση κατασκευή εκατοντάδων μιλίων του νέου συνοριακού τείχους, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, και θα χρησιμοποιήσει 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια του Υπουργείου Άμυνας για να το πετύχει!

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, θέτοντας το θέμα των συνόρων ως μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει τα κονδύλια του Πενταγώνου.

Η απόφαση αποτελεί «ένα χαστούκι στις Ένοπλες Δυνάμεις, σχολιάσει η αντιπολίτευση. “Η απόφαση θα πλήξει σημαντικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με στόχο την υποστήριξη του προσωπικού σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη, στην επικράτεια των ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

“Είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο των μελών των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν την πατρίδα μας κι ο πρόεδρος Τραμπ έχει την πρόθεση να κανιβαλίσει μέσω της διάθεσης στρατιωτικών κονδυλίων για την ενίσχυση του εγώ του και για ένα τείχος, για το οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα πληρώσει το Μεξικό για την κατασκευή του.”, σχολιάζουν.

Πολλά έργα θα μείνουν πίσω

Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι θα καθυστερήσει η υλοποίηση 127 προγραμμάτων κατασκευής υποδομών, μετά την μεταβίβαση των κονδυλίων για την χρηματοδότηση της κατασκευής τους τείχους, μήκους 281 χιλιομέτρων στη νότια συνοριακή γραμμή με το Μεξικό.

Η κατασκευή του τείχους αναμένεται ότι θα αρχίσει σε περίπου 135 ημέρες σε περιοχές όπου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει την κυριότητα του εδάφους κατά μήκους της συνοριακής γραμμής ή όπου υπάρχουν υποδομές που ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι τα μέλη του Κογκρέσου, των οποίων οι πολιτείες ή οι εκλογικές περιφέρειες θα επηρεαστούν από την απόφαση του Έσπερ, έχουν ενημερωθεί σχετικά με την λίστα των προγραμμάτων που θα καθυστερήσουν, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, θα ενημερωθεί και η κοινή γνώμη.

Σχετική ενημέρωση έχει γίνει και προς τους συμμάχους των ΗΠΑ στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν, που χαρακτήρισε τα προγράμματα που θα επηρεαστούν από την μεταφορά των κονδυλίων ως “σημαντικά.”

Παράλληλα δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εργάζεται προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο να διαθέσει πρόσθετα κονδύλια, τα οποία θα αναπληρώσουν τα κονδύλια αμυντικών κατασκευών που μεταβιβάζονται στην κατασκευή του τείχους.

Με πληροφορίες από: Daily Mail