SDF: Διαψεύδουν την Άγκυρα για τον έλεγχο της πόλης Ρας αλ Αΐν

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων αρνούνται ότι οι ανταρτικές δυνάμεις που έχουν την υποστήριξη της Τουρκίας έχουν καταλάβει σήμερα κι ελέγχουν το κέντρο της πόλης Ρας αλ Αϊν, μετά την δήλωση Τούρκου αξιωματούχου ότι το κέντρο της πόλης έχει καταληφθεί.

Ο Μαρβάν Καμίσλο αξιωματούχος Τύπου του SDF, δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις με την υποστήριξη των Κούρδων έχουν εισέλθει σε μία γειτονιά της Ρας αλ Αϊν, στην βιομηχανική περιοχή της πόλης.

Η περιοχή βομβαρδίστηκε για ώρες από το τουρκικό πυροβολικό, αναγκάζοντας τους Κούρδους να υποχωρήσουν σε τακτικό επίπεδο.

“Τώρα, έχει αρχίσει η επίθεση των SDF και διεξάγονται σκληρές μάχες,” δήλωσε ο ίδιος στο Reuters. “Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην βιομηχανική περιοχή,” είπε ο ίδιος.

Η περιοχή βρίσκεται στο τμήμα της πόλης Ρας αλ Αϊν που είναι βρίσκεται πιο κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές χώρες να πάρουν πίσω τους πολίτες τους, που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και βρίσκονται στην Συρία, αλλά και να τους επιβάλλουν ποινές στις πατρίδες τους.

Ο Σεντόπ μίλησε στην διάρκεια της 3ης Διάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων με θέμα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά και την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια στιγμή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι στους 30 αυξήθηκε ο αριθμών των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής πολεμικής επιθετικής ενέργειας κατά περιοχών στα βόρεια της Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters