SBU: Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει «ανθρωποκυνηγητό» για να πιάσουν τους Καντιροβίτες

Ο ουκρανικός στρατός διεξάγει «ανθρωποκυνηγητό» για τους Καντιροβίτες, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, τα προσωπικά στρατεύματα του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας SBU, αντισυνταγματάρχης Roman Dudin, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων ArmyInform, στις 11 Μαΐου 2022.

Ο ουκρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η SBU έχει πληροφορίες ότι οι Καντιροβίτες και μέλη της ομάδας μισθοφόρων Wagner βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις, μόλις έμαθαν για την παρουσία αυτών των ανθρώπων στην περιοχή, άρχισαν ένα είδος «σαφάρι» για να πιάσουν τους Καντιροβίτες και τις ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, ώστε να πάψουν αμέσως να υφίστανται» πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι Καντιροβίτες είναι ιδιαίτερα μισητοί στην Ουκρανία για τον βάναυσο τρόπο επιβολής της εξουσίας του Καντίροφ στην Τσετσενία και τη χρήση «τρομοκρατικών» τακτικών εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, και όχι μόνο.

Οι μισθοφόροι της ομάδας Wagner έχουν κατηγορηθεί επανειλλημένα ότι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Αφρική και τη Συρία, πριν από την ανάπτυξή τους στην Ουκρανία.

Οι δύο αυτές ομάδες θεωρείται ότι κρύβονται πίσω από τις πολυάριθμες απόπειρες δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολής.

Επίσης, οι Καντιροβίτες κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από πολλά εγκλήματα και θηριωδίες που πραγματοποιήθηκαν στην «μαρτυρική» πόλη Μπούτσα, σκοτώνοντας εν ψυχρώ όχι μόνο Ουκρανούς αμάχους, αλλά και βαριά τραυματισμένους Ρώσους στρατιώτες.

Με πληροφορίες από: New Voice of Ukraine / Φωτογραφία αρχείου Reuters