Σαουδική Αραβία: Κι όμως βρίσκεται υπό οικονομική πίεση

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση , οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 448 στόχους στην Συρία τις τελευταίες τρεις μέρες.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας ήταν αποτελεσματικές τις τρεις προηγούμενες μέρες. Η Ρωσία διεξήγαγε 137 αεροπορικές επιθέσεις και χτύπησε 448 στόχους τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένων αποθήκες πυρομαχικών και πυροβόλων.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού Άμυνας Igor Konashenkov δήλωσε ότι η Ρωσία διεξήγαγε επιχειρήσεις στις περιοχές Χαλέπι,Δαμασκός, Ιντλίπ, Ράκκα, Χάμα και Χομς. Δεν καταστράφηκαν μόνο οι θέσεις του Ισλαμικού κράτους, αλλά και εκείνες των συμμάχων των ΗΠΑ που ανήκαν στην τρομοκρατική οργάνωση al-Nusra Front.

Όπως αναφέρει το ρωσικό sputnik “o σύμμαχος των ΗΠΑ , Σαουδική Αραβία ανησυχεί για τα χρήματα και σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις διεθνείς αγορές ομολόγων για πρώτη φορά.

“Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να αξιοποιήσει τις διεθνείς αγορές ομολόγων, για πρώτη φορά, σε περίπτωση που η ζημιά απο τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου θέσουν σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά της,»έγραψε η εφημερίδα Financial Times.

Η Σαουδική Αραβία δεν είχε ποτέ προβλήματα με τα χρήματα και κατηγορείται όπως γράφει το sputnik ότι “έχει αναλάβε τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών στη Μέση Ανατολή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, ακόμη και η εξαιρετικά αυτή πλούσια χώρα έχει βρεθεί κάτω από πίεση”.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Aramco δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τη χώρα να μην χάσει μερίδια στις αγορές. Ωστόσο, σύμφωνα με το DWN, η Σαουδική Αραβία έχει ήδη χάσει έδαφος σε αυτό τον τομέα: το μερίδιο αγοράς της Ρωσίας στην Ασία έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ οι Σαουδάραβες έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει άλλη επιλογή απο το να αναγνωρίσει το μεγάλο ρόλο που έχει η Ρωσία στην περιοχή.
Αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκαν τη Μόσχα δύο φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεργαστούν και να έχουν ένα διάλογο σχετικά με το θέμα της Συρίας.

ΠΗΓΗ:sputniknews.com