S-400: Η Ινδία προχωρά κανονικά στην απόκτηση του Ρωσικού υπερόπλου

Η Ινδία ανακοίνωσε πως προχωρά κανονικά την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία, παρά τις αντιδράσεις των Η.Π.Α. και την πιθανή επιβολή αμερικανικών κυρώσεων προς τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, ο Ινδός υπουργός άμυνας δήλωσε πως η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, υφίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα και πως είναι μία σχέση δοκιμασμένη στο χρόνο, καθώς η Ινδία διαθέτει αρκετά ρωσικά οπλικά συστήματα και ως εκ τούτου η ευόδωση της συμφωνίας και φυσικά η ευρύτερη συνεργασία μεταξύ Νέου Δελχί και Μόσχας δεν πρόκειται να απειληθεί από τον νόμο CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act).

Διαβάστε επίσης: S-400: Τρέμουν οι ΗΠΑ το ρωσικό υπερόπλο – Τι κρύβεται πίσω από τις απειλές και τις κυρώσεις – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Η Ρωσία και η Ινδία διατηρούν στενή στρατιωτική συνεργασία όσον αφορά πυραυλικά συστήματα. Για παράδειγμα, η Ινδία χρησιμοποιεί ήδη τον προκάτοχο του S-400, το S-300, ενώ ακόμη ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη του βλήματος cruise «BrahMos».

Τέλος, αν η συγκεκριμένη συμφωνία υλοποιηθεί, η Ινδία θα γίνει η τρίτη χώρα μετά την Κίνα και την Τουρκία η οποία θα προμηθευθεί το ρωσικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης: S-400: Έκλεισε η συμφωνία πώλησης του ρωσικού υπερόπλου στην Ινδία – ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: Defense News