S-400: Η Τουρκία ζητάει από τον Τραμπ να μπει εμπόδιο στις κυρώσεις του Κογκρέσου

 Η Τουρκία αναμένει από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ να την προστατεύσει εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για προγραμματισμένη αγορά των S-400, δήλωσε ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος στην Ουάσινγκτον την Τρίτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν να επιβάλουν κυρώσεις εάν η Τουρκία σφραγίσει τη συμφωνία της με τη Ρωσία. Η Άγκυρα δήλωσε ότι η αγορά της δεν πρέπει να προκαλέσει κυρώσεις καθώς η Τουρκία δεν είναι αντίπαλος της Ουάσιγκτον και παραμένει δεσμευμένος στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

«Εάν πρόκειται για αυτές τις κυρώσεις που προτείνονται να εφαρμοστούν από το Κογκρέσο, φυσικά θα περιμένουμε από τον Πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιήσει την εξουσία του για παραίτηση από το θέμα», ανέφερε ο Ibrahim Kalin σε δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση.

Ερωτηθείς αν ο Τραμπ έχει δηλώσει ρητά ότι θα προσπαθήσει να αναστείλει τις κυρώσεις, ο Kalin είπε ότι δεν το έκανε. «Δεν μπορώ να πω ότι το έκανε. Αυτό είναι ένα μήνυμα που εκλαμβάνουμε. «

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η Τουρκία αν ο Τραμπ δεν κάνει κάτι για τις κυρώσεις, ο Kalin είπε ότι η Τουρκία θα πρέπει να περιμένει να δει το εύρος των κυρώσεων, αλλά ελπίζει ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Οι απειλές και οι κυρώσεις θα είναι πολύ αντιπαραγωγικές, δεν θα δώσουν θετικά αποτελέσματα», είπε.

Πηγή: Reuters