S-400: Τι λέει η Ρωσία για την ομάδα εργασίας ΗΠΑ – Τουρκίας

Αδιάφοροι εμφανίζονται οι Ρώσοι αξιωματούχοι σχετικά με την ομάδα εργασίας που ενδέχεται να δημιουργηθεί από ΗΠΑ και Τουρκία για τους S-400.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές μέσων ενημέρωσης που εμφανίζουν την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάζουν τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για να καμφθούν οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

«Η Τουρκία δεν είναι υποχρεωμένη να ειδοποιεί [τη Ρωσία για τις συνομιλίες για το S-400]. Αυτό που εμείς και οι Τούρκοι εταίροι μας έχουμε επιφορτιστεί, είναι η εκπλήρωση της συμφωνίας για την παράδοση των S-400 στην Τουρκία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης» δήλωσε ο κ. Πεσκόφ σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι η Τουρκία μπορεί να συζητά για τους S-400 με οποιοδήποτε τρίτο κράτος».

Το πρωί της Τρίτης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την αγορά του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Πηγή: Sputnik