S-400: Πότε θα φτάσει στην Κίνα η δεύτερη παρτίδα του ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας

Η σύσφιξη των στρατιωτικών σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα είναι μια σημαντική εξέλιξη που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη και προώθηση, έπειτα από πρωτοβουλία και των δύο πλευρών.

Πέρα από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, τις τακτικές, σχετικά, συναντήσεις κορυφαίων αξιωματούχων και ηγετών της Ρωσίας και της Κίνας, η τεχνογνωσία στα οπλικά συστήματα είναι μια διάσταση που δεν πρέπει να αγνοείται.

Στο πλαίσιο αυτό, οι «διάσημοι» S-400 που απασχολούν την γειτονική Τουρκία, φαίνεται ότι ενδιαφέρουν εξίσου και το Πεκίνο, που αναμένεται να παραλάβει πιο σύντομα από ότι ήταν προγραμματισμένο, τους τρομερούς ρωσικούς πυραύλους.

Η παράδοση της δεύτερης παρτίδας των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, μέσω θαλάσσης προς την Κίνα, θα ξεκινήσει στα μέσα του Ιουλίου, ανέφερε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Το όχημα μεταφοράς με την πρώτη παρτίδα εξοπλισμού του δεύτερου συντάγματος S-400 για την Κίνα θα ξεκινήσει την πορεία του από την Βαλτική στα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους, δηλαδή σχεδόν πέντε μήνες νωρίτερα από ό,τι ορίστηκε στη σύμβαση,» δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι θα χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον τρία μεγάλα πλοία για την πλήρη μεταφορά των πυραυλικών συστημάτων προς την Κίνα, ενώ δεν διευκρίνισε πότε το δεύτερο και το τρίτο πλοίο θα προχωρήσουν στην παράδοση τους.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι το σύνολο των λειτουργικών συστημάτων των S-400, όπως το κέντρο διοίκησης και εντολών, οι σταθμοί εκτόξευσης πυραύλων, το φορτίο πυρομαχικών, τα ραντάρ και τα ανταλλακτικά θα παραδοθούν στην κινεζική πλευρά.

Πηγή: TASS