S-400: Πέφτουν οι υπογραφές για την αγορά του υπερόπλου από την Ινδία

 Πέφτουν οι υπογραφές για την πώληση του ρωσικού υπερόπλου S-400 στην Ινδία σύμφωνα με τον Dmitry Shugaev, τον διευθυντή της Ομοσπονδιακής Επιτορπή Στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας. Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, οι υπογραφές θα πέσουν τον Οκτώβριο, καθώς όλες οι τεχνικές και οικονομικές λεπτομέριες του συμβολαίου έχουν διευθετηθεί.

Ο προγραμματισμός για την υπογαφή της συμφωνίας πώλησης των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400 από την Ρωσία στην Ινδία, θέλει την τελετή υπογραφής να γίνεται τον Οκτώβρη, ώστε να συμπέσει με την Ρώσο-Ινδική Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του Προέδρου Πούτιν και του Πρωθυπουργού Μόντι.  Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες έχουν διευθετηθεί. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν μαζί με την πώληση των S-400, να υπογράφεται και συμφωνία για την αγορά από την Ινδία ρωσικών φρεγατών κλάσης Project 11356.

Πιθανολογείται ότι κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής μπορεί να ξεπαγώσει το ζήτημα της συμπαραγωγής του 5ης γενιάς stealth μαχητικού Su-57, η οποία έχει σταματήσει πριν από καιρό.

Οι πρώτες παραδόσεις των S-400 στην Ινδία αναμένονται το 2020.

Με πηροφορίες από Sputnik.