Ρωσικά αεροσκάφη αναχωρούν απο τη Συρία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

 Ένας ακόμη σχηματισμός ρωσικών αεροσκαφών απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία, με προορισμό τις μόνιμες αεροπορικές βάσεις των μοιρών στη Ρωσία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα. Η Ρωσία άρχισε χθες να αποσύρει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό από τη Συρία,

Στο σχηματισμό των αεροσκαφών συμμετείχαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος II-76, καθώς επίσης και αεροσκάφη υποστήριξης χερσαίων επιχειρήσεων Su-25, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ. Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούν σε μεικτούς σχηματισμούς μέχρι να προσεγγίσουν το ρωσικό εναέριο χώρο, όπου και διαχωρίζονται παίρνοντας πορεία προσγείωσης για τις βάσεις τους.

Σύμφωνα με την Россииская Газета τα αεροσκάφη θα κάνουν ενδιάμεσες στάσεις λόγω της πολύωρης πτήσης, για ανεφοδιασμό και τεχνικό έλεγχο.

Παρακάτω, σε φωτογραφίες, η πρώτη ομάδα αναχωρεί απο την βάση Χμέιμιμ (Hmeymim) για τη Ρωσία 































Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τους υπουργούς Αμυνας και Εσωτερικών της Ρωσίας, στις 14.03. 2016 ο Πούτιν ανακοίνωσε την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων προσθέτοντας ότι έδωσε επίσης εντολή για την ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.