Ρωσία: Topol-M θα «εκτεθεί» σε δημόσια θέα – ΒΙΝΤΕΟ

Εν όψει της παρέλασης στις 9 Μαϊου στη Μόσχα, όπως φαίνεται η Ρωσία εχει κινητοποιήσει στρατιωτικό εξοπλισμό σε όλα τα μέρη της χώρας σε μια κίνηση που παραπέμπει περισσότερο σε επίδειξη ισχύος, για τα μάτια της Δύσης, παρά σε στρατιωτική παρέλαση, γνωρίζοντας πάντα οτι βρίσκεται υπο το βλέμμα των ΜΜΕ παγκοσμίως.
Με αφορμή τις προετοιμασίες, εκτοξευτής πυραύλων της σειράς Topol θα βρεθεί 100 χιλιόμετρα εκτός Μόσχας για να πρωταγωνιστεί σε μια έκθεση όπλων, μια κίνηση που σύμφωνα με το ρωσικο υπουργείο άμυνας, τιμα τους δημιουργούς πυρηνικών πυραύλων.

Ο χερσαίος διηπειρωτικός βαλλιστικός κινητός εκτοξευτής πυραύλων της σειράς Topol θα κάνει ένα ταξίδι 100 χιλιομέτρων μέσα από τους δρόμους της Μόσχας κατα την διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Σήμερα ο μεταφορέας Topol θα αφήσει την πανεπιστημιούπολη της στρατιωτικής ακαδημίας Petr Veliky κοντά στη Μόσχα με προορισμό το Παν-ρωσικό Εκθεσιακό Κέντρο (VDNKH) όπου και θα ειναι το κεντρικό αντικείμενο έκθεσης ”, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο Topol θα ειναι μέρος της έκθεσης ανανεώσιμων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο VDNKH. Το συγκρότημα θα εγκατασταθεί δίπλα σε μοντέλο του διαστημόπλοιου Buran.

«Η εγκατάσταση οχι μόνο θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των δημιουργών πυρηνικών πυραύλων συμβολίζει επίσης τη συμβολή των Ρωσικων Στρατηγικών Δυνάμεων Πυραύλων στη διατήρηση της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας. Αυτό θα καταστήσει επίσης φόρο τιμής στη στρατιωτική θητεία των δυνάμεων πυραύλων πολλών γενεών,» ανέφερε το ρωσικο υπουργείο.

Πρόβες ξεκίνησαν οι χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας ενόψει την στρατιωτικής παρέλασης της 9ης Μαϊου στην Κόκκινη Πλατεία, με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από την Ημέρα της Νίκης και το τέλος του Β’Παγκοσμίου Πολέμου. Διαβάστε:  Επίδειξη ισχύος της Ρωσίας ενόψει της παρέλασης της 9ης Μαϊου- BINTEO

Πηγή – Sputniknews/Rt.com
Απόδοση/Επιμέλεια – OnAlert