Ρωσία: Πρόσκληση στον Κιμ Γιουνγκ Ουν απέστειλε το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης έχει προσκληθεί επισήμως να επισκεφτεί τη Ρωσία. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε σε πρόσφατο μήνυμά του είχε αναφερθεί στις σχέσεις «αμοιβαίου σεβασμού» μεταξύ των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ ανέφερε ότι ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει πρόσκληση να επισκεφτεί τη Ρωσία. Οι ημερομηνίες και το μέρος θα αποφασιστούν μέσω διπλωματικών οδών».

Προηγουμένως, η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη πηγές της Νότιας Κορέας, ανέφερε ότι ο Κιμ είναι πιθανό να επισκεφτεί τη Μόσχα ή το Βλαδιβοστόκ τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αντάλλαξαν μηνύματα τιμώντας την 70η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών δεσμών μεταξύ της Πιονγιάνγκ και της Μόσχας.

Η Σοβιετική Ένωση υπήρξε το πρώτο κράτος που αναγνώρισε τη Βόρεια Κορέα στις 12 Οκτωβρίου του 1948.

Από την πλευρά του ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ Πιονγιάνγκ και Μόσχας έχουν αναπτυχθεί βάσει της «αρχής του αμοιβαίου σεβασμού, της καλής γειτονίας και των αμοιβαίων πλεονεκτημάτων», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας. 

Πηγή: Sputnik