Ρωσία – Τουρκία: Ετοιμάζονται και νέα οπλικά πρότζεκτ μετά τους S-400

 Δε σταματά στους S-400 η εξοπλιστική συνδιαλλαγή ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία απ’ ό,τι φαίνεται από τη συνάντηση που λαμβάνει χώρα από σήμερα ανάμεσα σε Πούτιν και Ερντογάν στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, Ρωσία και Τουρκία έχουν στα σκαριά και νέες οπλικές συνέργειες — πέραν των S-400 — όπως γνωστοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την έναρξη των εργασιών του ρωσο-τουρκικού συμβουλίου συνεργασίας, το οποίο διεξάγεται στη Μόσχα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, η ολοκλήρωση του συμβολαίου των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αφορά την παράδοση των ρωσικών S-400, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία των δύο χωρών.

«Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, όταν καλούμαστε να ενισχύσουμε τη συνεργασία σε στρατιωτικο-τεχνικό επίπεδο. Πρώτα απ’ όλα, συζητάμε για την ολοκλήρωση του συμβολαίου προμήθειας με το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και άλλα υποσχόμενα projects στην ατζέντα, τα οποία σχετίζονται με την προμήθεια σύγχρονων ρωσικών αμυντικών προϊόντων από την Τουρκία».

Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το είδος και το περιεχόμενο αυτών των projects. Επισήμανε πάντως πως για τη Ρωσία η παράδοση των S-400 στην Άγκυρα είναι η πρώτη της προτεραιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει στις διμερείς επαφές Ρωσίας — Τουρκίας, με φόντο τόσο την παράδοση των S-400, όσο και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Πηγή: Sputnik  Φωτογραφία από Tass