Ρωσία: Θέλουμε να διατηρήσουμε διπλωματικές σχέσεις με δυτικές χώρες

Η Ρωσία θέλει να διατηρήσει διπλωματικές σχέσεις με τις δυτικές χώρες, παρά τις μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών για κατασκοπευτικές ή βλαπτικές της εθνικής ασφάλειας δραστηριότητες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο δηλώσεις του ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Ο Γκρούσκο δήλωσε ότι «διαταράσσοντας το έργο των ρώσων διπλωματών» οι ευρωπαϊκές χώρες ζημιώνουν τα δικά τους συμφέροντα. Ο Ρώσος υφυπουργός δήλωσε επίσης πως «ελπίζει ότι η Δύση έχει αρκετή κοινή λογική ώστε «να μην παίζει παιγνίδια γύρω από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ», γιατί θα είναι «σαν να παίζει με την φωτιά» και πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έχει επαφές με το NATO διότι αυτήν την στιγμή «δεν υπάρχει τίποτε για να συζητηθεί», μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Ο Γκρούσκο προειδοποίησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «θα πληρώσει για τον ενεργειακό εκβιασμό της». Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα έχει κηρύξει 12 Ρώσους διπλωμάτες ως ανεπιθύμητα πρόσωπα, ενώ Δανία και Ιταλία απέλασαν 12 και 30 Ρώσους διπλωμάτες αντιστοίχως.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters