Ρωσία: Στις φλόγες στρατιωτική βάση – «Αυτο-σαμποτάζ» από τους στρατιώτες για να μην πάνε στην Ουκρανία; [vid]

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα σε ένα κέντρο εκπαίδευσης στρατιωτών της περιοχής Τομσκ στη νοτιοδυτική Ρωσία, χωρίς να υπάρχουν ωστόσο απώλειες.

Στη στρατιωτική βάση, όπου εκπαιδεύονταν νεοσύλλεκτοι για να σταλούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε τουλάχιστον 12 από τους σκηνές όπου έμεναν οι στρατιώτες.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται μια τεράστια φωτιά να «καταπίνει» τουλάχιστον τρεις σκηνές στο Τομσκ, που βρίσκεται στη Σιβηρία προς τα νοτιοδυτικά της Ρωσίας. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, κάηκαν περίπου 30 σκηνές και κάποια προσωπικά αντικείμενα, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.

Πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από τους ίδιους τους Ρώσους στρατιώτες που έψαχναν «απελπισμένα» τρόπο να αποφύγουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία. «Ρώσοι από το Τομσκ αποφάσισαν να κάψουν τον εξοπλισμό και τα όπλα τους για να αναβάλουν το ταξίδι τους στον πόλεμο», γράφει χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Υπήρξαν πολλές ανεξήγητες πυρκαγιές σε ρωσικά στρατόπεδα εκπαίδευσης, ειδικότερα από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη μαζική κινητοποίηση 300.000 στρατιωτών στη Ρωσία στις 21 Σεπτεμβρίου.

Στις αρχές του περασμένου μήνα, ένα ρωσικό κέντρο εκπαίδευσης στρατιωτών στην Κριμαία τυλίχθηκε στις φλόγες, με τους σχολιαστές να υποστηρίζουν και πάλι ότι επρόκειτο για περιστατικό αυτο-σαμποτάζ.

Μετά το πρωτοχρονιάτικο χτύπημα του ουκρανικού στρατού σε ρωσικό στρατιωτικό κέντρο στη Μακίιβκα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες επίστρατοι, είναι λογικό οι Ρώσοι να μην θέλουν να πάνε στο μέτωπο και να ψάχνουν τρόπους να αποφύγουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: Express UK