Ρωσία: Στέλνει στρατό στα σύνορα με την Γεωργία για να εμποδίσει τους στρατεύσιμους που φεύγουν

Η Ρωσία αναπτύσσει στρατεύματα κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία σήμερα, την ίδια ώρα που το Κρεμλίνο αρνείται ότι σχεδιάζει την επιβολή στρατιωτικού νόμου ή το κλείσιμο των συνόρων.

Πλάνα από την πόλη Chmi, στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο από τη Ρωσία προς την περιοχή της Νότιας Οσετίας της Γεωργίας, δείχνει τουλάχιστον έξι στρατιώτες να κάθονται πάνω από ένα τεθωρακισμένο όχημα και να περνούν μια ουρά αυτοκινήτων προς την κατεύθυνση των συνόρων.

Οι στρατιώτες έφτασαν για να δημιουργήσουν ένα σημείο ελέγχου, είπαν πηγές στο ρωσικό δίκτυο RBC, με το FSB να λέει ότι στάλθηκαν για να σταματήσουν τους ανθρώπους να περάσουν μαζικά τα σύνορα μετά από ουρές πολλών χιλιομέτρων, από άνδρες που προσπαθούσαν να αποφύγουν την επιστράτευση.

Ωστόσο, προκάλεσε φόβους ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται να σφραγίσει τα σύνορα της Ρωσίας για να εμποδίσει τους άνδρες να φεύγουν από το στρατό, εν μέσω αναφορών ότι 260.000 τράπηκαν σε φυγή μέσα σε μόλις πέντε ημέρες.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για τις φήμες για κλείσιμο των συνόρων και στρατιωτικό νόμο σήμερα, επέμεινε ότι δεν είχε ιδέα για τέτοια σχέδια. «Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις προς το παρόν», είπε σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Meduza ήταν ο πρώτος που ανέφερε ότι τα σύνορα θα μπορούσαν να σφραγιστούν, επικαλούμενος πηγή εντός του προεδρικού μεγάρου που αποκάλυψε επίσης τον αριθμό που εκτιμάται ότι διέφυγε πέρα ​​από τα σύνορα.

Με πληροφορίες από: Daily Mail / Φωτογραφία Reuters