Ρωσία: Στέλνει «μήνυμα» με μαζική στρατιωτική άσκηση στη Βαλτική [pics]

Η Ρωσία συνεχίζει να προχωρά σε στρατιωτικές ασκήσεις και γυμνάσια όπου βρίσκει την ευκαιρία να προβάλλει την ισχύ της και τα οπλικά της συστήματα στην ξηρά στην θάλασσα και στον αέρα.

Μετά την ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού, που συνοδεύτηκε με φαντασμαγορική «παρέλαση» πολεμικών πλοίων, η Ρωσία στέλνει μήνυμα στο NATO, με ασκήσεις στην Βαλτική Θάλασσα, ως «απάντηση» στην πρόσφατη νατοϊκή άσκηση «BALTOPS-2019» που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Περίπου 70 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης αλλά και 58 αεροσκάφη του ρωσικού ναυτικού και της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία «Ocean Shield 2019» στη Βαλτική Θάλασσα, ανέφερε χθες το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ, οι ασκήσεις θα γίνουν υπό την επίβλεψη και διεύθυνση του Αρχηγού του ρωσικού Ναυτικού, Ναυάρχου Γεβμένοφ ενώ συμμετέχουν πιο συγκεκριμένα 49 πολεμικά πλοία, 20 πλοία υποστήριξης, 58 αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας και περίπου 10.634 προσωπικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ασκήσεις έχουν στόχο την ορθή ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων μεταξύ των στόλων, καθώς επίσης και ο έλεγχος της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αξιόμαχου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ρωσικό ναυτικό πραγματοποίησε τις πρώτες στρατιωτικές ασκήσεις στο πλαίσιο της «Ocean Shield» στη πέρυσι στη Μεσόγειο Θάλασσα. Έλαβαν χώρα την περίοδο 1-8 Σεπτεμβρίου 2018 και συμμετείχαν 26 πολεμικά πλοία, δύο υποβρύχια, 34 αεροσκάφη του ρωσικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.

Πηγή: TASS / Φωτογραφίες αρχείου Reuters