Ρωσία: Ουκρανικό πλήγμα στο λιμάνι Καφκάζ απέναντι από την Κριμαία – Στις φλόγες πλοίο που μετέφερε καύσιμα [pics, vids]

Άλλο ένα σημαντικό χτύπημα κατάφερε η Ουκρανία, αφού φαίνεται να έπληξε με πυραύλους το λιμάνι Καφκάζ (Kavkaz) στη νοτιοδυτική Ρωσία, απέναντι από την χερσόνησο της Κριμαίας.

Όπως επιβεβαιώνουν οι ρωσικές τοπικές αρχές, η Ουκρανία επιτέθηκε στο ρωσικό λιμάνι και ένα σιδηροδρομικό πορθμείο που μετέφερε δεξαμενές με καύσιμα έχει τυλιχθεί στις φλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για θύματα, ωστόσο η φωτιά στο λιμάνι είναι πολύ μεγάλη, όπως φαίνεται από τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media.

«Το καθεστώς του Κιέβου έκανε άλλη μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στο έδαφος του Κρασνοντάρ – ένα σιδηροδρομικό οχηματαγωγό με δεξαμενές καυσίμων στο λιμάνι του Καβκάζ δέχθηκε επίθεση και οι ειδικές υπηρεσίες εργάζονται επί τόπου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό αρχηγείο της περιοχής του Κρασνοντάρ στο Telegram.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε πιθανότατα με τους ουκρανικούς πυραύλους Neptune και το πλοίο που χτυπήθηκε ήταν το «Aquatrader», το οποίο ήταν φορτωμένο με καύσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία έπληξε με drones πριν λίγες ημέρες μία αποθήκη καυσίμων στη Ρωσία στην περιοχή του Ροστόφ, προκαλώντας μεγάλη φωτιά η οποία δεν λέει να σβήσει και καίει σήμερα, Πέμπτη, για 5η σνεχόμενη ημέρα.

Με πληροφορίες από: TASS