Ρωσία: Ο στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη ενός χωριού στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε ένα χωριό κοντά στην πόλη Βοβτσάνσκ, στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου, όπου ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε νέα επίθεση την περασμένη εβδομάδα. «Οι μονάδες της βόρειας ταξιαρχίας απελευθέρωσαν το χωριό Σταρίτσα στην περιοχή του Χαρκόβου και συνεχίζουν την προώθησή τους βαθιά στις αμυντικές θέσεις του εχθρού», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι σχεδόν 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, μετά την χερσαία επίθεση που εξαπέλυσαν πρόσφατα οι ρωσικές δυνάμεις.

«Συνολικά 9.907 άνθρωποι απομακρύνθηκαν» από τα σπίτια τους, δήλωσε ο περιφερειάρχης του Χαρκόβου Όλεγκ Σινεγκούμποφ, πάνω από μια εβδομάδα από τότε που εξαπολύθηκε η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, για την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι μπορεί να είναι μόνον το πρώτο κύμα μιας πολύ πιο ευρείας επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν 278 τετραγωνικά χιλιόμετρα την περίοδο μεταξύ της 9ης και της 15ης Μαΐου, που χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο κέρδος τους από τα τέλη του 2022 στην Ουκρανία, σύμφωνα με υπολογισμό του AFP που στηρίχθηκε σε στοιχεία του ISW (Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου).

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters