Ρωσία: Ο Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα στις 18 – 19 Ιουνίου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα στις 18-19 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, μια εξαιρετικά σπάνια επίσκεψη που υποδηλώνει την αυξανόμενη συνεργασία της Μόσχας με ένα απομονωμένο κράτος εξοπλισμένο με πυρηνικά.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανανέωσε την πρόσκληση προς τον Πούτιν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην ρωσική Άπω Ανατολή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Πούτιν έχει να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ από τον Ιούλιο του 2000.

«Σύμφωνα με την πρόσκληση του Επικεφαλής των Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει φιλική επίσκεψη στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στις 18-19 Ιουνίου» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Μετά τη Βόρεια Κορέα, ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Βιετνάμ στις 19-20 Ιουνίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Αναλυτές υποστήριζουν πως υπάρχει πιθανότητα οι δύο ηγέτες να υπογράψουν μια Διμερή Συμφωνία Ασφαλείας, όπως εκείνη που είχε υπογραφεί με τη Σοβιετική Ένωση το 1961. Σε εκείνη τη συμφωνία, οι δύο χώρες δεσμεύονταν ότι αν μία από αυτές δεχθεί επίθεση, η άλλη οφείλει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια.

Ωστόσο, μπορεί να υπογράψουν μια συμφωνία ασφαλείας με πιο γενικά χαρακτηριστικά, όπως αυτές που υπογράφει η Ουκρανία με τους συμμάχους της στη Δύση.

Με πληρφοορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters