Ρωσία: Ο Πούτιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας – Θα συζητηθεί η έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αύριο Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αύριο ο Πρόεδρος Πούτιν έχει προγραμματιστεί να έχει συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας», είπε. Ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε εάν η κατάσταση με τη γέφυρα της Κριμαίας θα συζητηθεί στη συνάντηση. «Θα σας ενημερώσουμε μετά τα αποτελέσματα της συνάντησης», δήλωσε.

Το πρωί του Σαββάτου, ένα φορτηγό εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας, καταστρέφοντας δύο τμήματα του οδικού τμήματος προς τα ανατολικά και στη συνέχεια ένα τρένο με δεξαμενές καυσίμων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της γέφυρας, έπιασε φωτιά, ως αποτέλεσμα της έκρηξης.

Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Μετά το περιστατικό συστάθηκε κυβερνητική επιτροπή υπό την προεδρία του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Marat Khusnullin. «Η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στη γέφυρα, η οποία άνοιξε και πάλι εν μέρει για λεωφορεία και αυτοκίνητα», όπως αναφέρουν και οι ρωσικές αρχές.

Φωτογραφία αρχείου Reuters