Ρωσία: Ο «διάδοχος» του Πούτιν άνοιξε σχολή εκπαίδευσης drones για τα ρωσικά στρατεύματα

Ρώσος κυβερνήτης της περιφέρειας Τούλα στη Ρωσία, που αναμένεται να αναλάβει τη θέση του Βλαντιμίρ Πούτιν, δημιούργησε μια σχολή για να διδάξει στα στρατεύματα πώς να πραγματοποιούν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Ο Αλεξέι Ντιούμιν, 50 ετών, εργάστηκε ως αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής φρουράς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Πούτιν, όταν απομάκρυνε μια αρκούδα που προσπάθησε να εισβάλει στην απομακρυσμένη ορεινή κατοικία του ηγέτη του Κρεμλίνου.

Ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ηγήθηκε «κρυφά» της επιχείρησης του 2014 για την ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς στην Κριμαία και τη μεταφορά του στη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πούτιν, ο οποίος αναφέρεται ότι έχει πολλαπλά προβλήματα υγείας, βασίζεται όλο και περισσότερο στον Ντιούμιν για να επιβλέπει τη μεταφορά στρατιωτικών προμηθειών στις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για ένα σχολείο μη επανδρωμένων αεροσκαφών που δημιουργήθηκε στην περιοχή Τούλα, όπου ο Ντιούμιν είναι κυβερνήτης.

Στρατιωτικοί εκπαιδευτές καθοδηγούν τους νεοσύλλεκτους που στη συνέχεια αποκτούν πιστοποιητικά και στέλνονται στην Ουκρανία.

«Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Ντιούμιν βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με τη διοίκηση των μονάδων όπου υπηρετούν οι έφεδροι της Τούλα», δήλωσε ο Maxim Sinyavsky, τοπικός υπουργός Εμπορίου. «Στους στρατιώτες παραδόθηκε πρόσθετος ειδικός εξοπλισμός. Η κατάκτηση των δεξιοτήτων χρήσης drones θα επιτρέψει στο στρατιωτικό προσωπικό να εκτελεί τα καθήκοντά του με επιτυχία», πρόσθεσε.

Ο Ντιούμιν έχει υπηρετήσει ως αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της GRU και κατέχει τον στρατιωτικό βαθμό του Αντιστράτηγου.

Ο Πούτιν ταξίδεψε στην Τούλα τον περασμένο μήνα για μια επίσκεψη σε εργοστάσιο όπλων, υπό την επίβλεψη του πρώην σωματοφύλακά του.

Πηγή: metro.co.uk / Φωτογραφία αρχείου Reuters