Ρωσία: Νέες αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία – Διορίστηκε νέος διοικητής στην Ανατολική Περιφέρεια

O Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε σε ακόμα μία αλλαγή στα ανώτερα επίπεδα της στρατιωτικής ηγεσίας, αυτή τη φορά διορίζοντας νέο διοικητή της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στη Ρωσία.

Την ανακοίνωση έκανε ο ηγέτης της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, ένα ομοσπονδιακό κρατίδιο που ανήκει στη Ρωσία και βρίσκεται στα νότια της χώρας, με μια ανάρτησή του στο Telegram.

«Ένας δικός μας, ο Ήρωας της Ρωσίας Ρουστάμ Μουράντοφ, διορίστηκε διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας – μιας από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές περιοχές της χώρας όσον αφορά το προσωπικό της».

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη του Νταγκεστάν, ο διορισμός του Μουράντοφ ήταν «σωστή απόφαση». «Ο Ρουστάμ Ουσμάνοβιτς ήταν πάντα ένας ηγέτης που παρακινούσε τους άλλους, ένας στρατηγός που έπαιρνε σωστές αποφάσεις, ένας θαρραλέος μαχητής που ηγούνταν στην επίθεση. Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι ιδιότητες εκτός από τη στρατιωτική του εκπαίδευση και την εμπειρία μάχης που απέκτησε στις πιο ταραγμένες περιοχές, τη Τσετσενία και τη Συρία, θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει έξοχα τα καθήκοντα μάχης. Είμαι περήφανος για τη φιλία μου με αυτό το θαρραλέο άτομο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ουκρανική Pravda, ο Μουράντοφ διοικούσε στο παρελθόν τα ρωσικά στρατεύματα στο κατεχόμενο Ντονμπάς.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αποπέμφθηκε και ο διοικητής της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας στη Ρωσία, ο αντισυνταγματάρχης Αλεξάντερ Ζουραβλιόφ.

Την θέση του ανέλαβε ο αντιστράτηγος Ρομάν Μπέρντνικοφ, ο οποίος ήταν διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία από το 2016 έως το 2018.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία Twitter