Ρωσία: Εξαιρετικά απίθανο να καταταγούν εθελοντικά άλλοι 400.000 στρατιώτες, εκτιμά το Βρετανικό ΥΠΑΜ

Η βρετανική αμυντική υπηρεσία πληροφοριών πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να στρατολογήσει εθελοντικά άλλα 400.000 άτομα στον στρατό, όπως έχει δηλώσει.

Ειδικότερα, η υπηρεσία πληροφοριών του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας στην ημερήσια αναφορά της αναφέρει πως τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποδηλώνουν ότι οι αρχές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια μεγάλη εκστρατεία στρατολόγησης στρατού με στόχο την εγγραφή επιπλέον 400.000 στρατιωτών.

«Η Ρωσία παρουσιάζει την εκστρατεία ως κίνητρο για εθελοντικό, επαγγελματικό προσωπικό και όχι ως νέα, υποχρεωτική κινητοποίηση. Υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα στην πράξη αυτή η διάκριση να είναι ασαφής και ότι οι περιφερειακές αρχές θα προσπαθήσουν να επιτύχουν τους στόχους πρόσληψης που τους έχουν ανατεθεί, εξαναγκάζοντας τους άνδρες να συμμετάσχουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι αρχές στη Ρωσία πιθανότατα έχουν επιλέξει ένα υποτιθέμενο «εθελοντικό μοντέλο» για να καλύψουν το έλλειμμα προσωπικού τους, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις εγχώριες διαφωνίες.

Ωστόσο εκτιμά πως είναι πολύ απίθανο η εκστρατεία να προσελκύσει 400.000 «αυθεντικούς» εθελοντές.

Ούτως ή άλλως, η ανοικοδόμηση της μαχητικής ισχύος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα απαιτήσει περισσότερα από προσωπικό, προσθέτει η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.

Η Ρωσία χρειάζεται περισσότερα πυρομαχικά και προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού από ό,τι διαθέτει σήμερα.

Πηγή: pravda.com.ua

Φωτο Αρχείου: Reuters