Ρωσία: Επιδρομή ουκρανικών drones σε διυλιστήριο πετρελαίου της Rsoneft στο Κρασνοντάρ [piucs, vids]

Ουκρανική επιδρομή με drones τις πρώτες πρωινές ώρες προκάλεσε ζημιά σε μέρος της υποδομής του διυλιστηρίου της ρωσικής μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft στην Τουάψε, στην περιφέρεια Κρασνoντάρ, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, τέθηκε υπό έλεγχο και κατόπιν κατασβέστηκε πυρκαγιά που προκάλεσαν συντρίμμια ουκρανικού drone που καταρρίφθηκε.

Υπάρχουν ζημιές, σύμφωνα με αξιωματούχους της περιφέρειας Κρασνoντάρ που εκφράστηκαν μέσω Telegram. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα, διαβεβαίωσαν και δεν είναι σαφές ούτε το εάν το διυλιστήριο είναι σε θέση να συνεχίσει να λειτουργεί ούτε το εύρος της ζημιάς που υπέστη.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία κατέστρεψαν 75 ουκρανικά drones, ανάμεσά τους οκτώ στην Τουάψε. Το διυλιστήριο γίνεται συχνά στόχος ουκρανικών αεροπορικών επιδρομών από το ξέσπασμα του πολέμου το 2022.

Κανάλια στην πλατφόρμα Telegram που παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στον πόλεμο έκαναν νωρίτερα λόγο για σειρά εκρήξεων στην περιοχή του διυλιστηρίου τις πρώτες πρωινές ώρες. Γενικά, οι ρωσικές αρχές σπανίως αποκαλύπτουν το πλήρες εύρος των ζημιών στη χώρα εξαιτίας ουκρανικών επιθέσεων.

Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανέφερε πως 47 drones καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια Ροστόφ (νοτιοδυτικά), άλλα 17 πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας, ακόμη 8 στην περιφέρεια Κρασνοντάρ και από 1 στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ, Βορόνεζ και Σμολένσκ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters