Ρωσία: Επέζησε στην πολιορκία του Λένινγκραντ από τους Ναζί – Συνελήφθη γιατί διαδήλωνε κατά του πολέμου

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Βλαντιμίρ Πούτιν συνέχισαν την καταστολή των αντιπολεμικών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη Ρωσία – συλλαμβάνοντας ακόμη και ηλικιωμένους συνταξιούχους στην προσπάθεια να εξαλείψουν κάθε διαφωνία.

Εκατοντάδες Ρώσοι έχουν βγει στους δρόμους της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και άλλων πόλεων για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με αίτημα η Ρωσία να τερματίσει την εισβολή.

Την ώρα που ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει πολλές πόλεις στην Ουκρανία, στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε άλλη μία αντιπολεμική, καθ’ όλα ειρηνική διαδήλωση, η οποία όμως διαλύθηκε από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Το συγκλονιστικό βίντεο που καταγράφηκε χθες το βράδυ δείχνει πάνοπλους αστυνομικούς να επιστρατεύονται για να συλλάβουν μια συνταξιούχο που ονομάζεται Yelena Osipova, ενώ άλλοι στο πλήθος φωνάζουν στους αστυνομικούς να σταματήσουν.

Η Osipova, η οποία επέζησε της πολιορκίας του Λένινγκραντ από τους Ναζί έφερε μια πινακίδα που έγραφε: «Στρατιώτη, ρίξε το όπλο σου και θα γίνεις αληθινός ήρωας!».

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ovd-Info, 7603 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου – την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η βίαιη καταστολή των διαφωνούντων στη Ρωσία ήταν αδιάκριτη, με τους ηλικιωμένους και τα παιδιά μεταξύ εκείνων που κρατούνται και απομακρύνονται.

Πηγή: dailymail.co.uk