Ρωσία: Έκρηξη σε Στρατιωτική Ακαδημία στην Αγία Πετρούπολη – Τραυματίστηκαν 7 στρατιωτικοί

Έκρηξη σημειώθηκε απόψε στη Στρατιωτική Ακαδημία Επικοινωνιών Μπουντιόνι, στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το κρατικό πρακτορείο RIA επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους σύμφωνα με τους οποίους ένας κάτοικος ανέφερε μια έκρηξη στη στρατιωτική ακαδημία. Σύμφωνα με το Baza, ένα κανάλι στο Telegram που συνδέεται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Στις 17 Μαΐου 2024, περίπου στις 20:00 ώρα Μόσχας, σημειώθηκε έκρηξη στο έδαφος της Στρατιωτικής Ακαδημίας Επικοινωνιών που φέρει το όνομα του S. M. Budyonny κατά τον καθαρισμό ενός από τα υπόγεια. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, επτά στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε ιατρική μονάδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπου τους παρέχεται όλη η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Στρατιωτικής Περιφέρειας στην Αγία Πετρούπολη.

Ρωσικά κανάλια στο Telegram κάνουν λόγο για έκρηξη από «λάθος χειρισμό πυρομαχικών» που υπήρχε στο κτίριο, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για επίθεση από drone-καμικάζι.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters