Ρωσία: «Έχουμε αρκετά μέσα αποτροπής της ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας στην Ευρώπη»

Η Ρωσία διαθέτει τα μέσα για την αποτροπή της ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης στην Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε ένα βίντεο που παρουσίασε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν για την πιθανότητα ανάπτυξης από τις ΗΠΑ υπερηχητικών πυραύλων στην Ευρώπη, ο Πεσκόφ απάντησε: «Έχουμε αρκετά μέσα για την αποτροπή αυτών των πυραύλων, αλλά οι πρωτεύουσες αυτών των (ευρωπαϊκών) κρατών είναι εν δυνάμει θύματα (επιθέσεων)».

Χθες, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε στη ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής του NATO που ανέφερε: «Η Ρωσία παραμένει η πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια των Συμμάχων». Τόνισε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ και πως η συμμαχία είναι αυτή που επιδεινώνει τις εντάσεις.

Η Ζαχάροβα είπε ότι το NATO προσπαθεί να «δικαιολογήσει την ύπαρξη του και ενισχύει τον έλεγχο της Ουάσιγκτον πάνω στους Ευρωπαίους δορυφόρους». Οι δυτικοί ηγέτες έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα διατάξει τον στρατό του να προχωρήσει περαιτέρω και να επιτεθεί σε χώρες του NATO στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, εάν δεν την σταματήσουν στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters