Ρωσία: «Διαλύσαμε ουκρανική ομάδα με ΝΑΤΟϊκά όπλα στο Κουρσκ – Αναχαιτίσαμε ATACMS στη γέφυρα της Κριμαίας»

Ρωσικές δυνάμεις διέλυσαν μια ουκρανική ομάδα αναγνώρισης και δολιοφθοράς εξοπλισμένη με όπλα από χώρες του ΝΑΤΟ στη δυτική περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Δείγματα μικρών όπλων που κατασκευάστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σουηδία κατασχέθηκαν στον τόπο εκκαθάρισης μιας ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς κοντά στο χωριό Κρεμιάνοε στην περιφέρεια Κουρσκ», ανέφερε το RIA επικαλούμενο αξιωματούχο των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ρωσικά στρατεύματα κατέσχεσαν ένα σουηδικής κατασκευής αυτόματο τουφέκι Carbine 5 καθώς και ένα αμερικανικής κατασκευής αυτόματο τουφέκι M4 carbine και ένα πολυβόλο M2 Browning, δήλωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα πάντα με το RIA.

Η Ρωσία πολεμά ουκρανικές δυνάμεις στο Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν το Κίεβο ξεκίνησε αιφνιδιαστική έφοδο, τη μεγαλύτερη επίθεση σε ρωσικό έδαφος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως πήρε τον έλεγχο χωριού στο Ντονέτσκ

Εξάλλου, ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του χωριού Σερχίιφκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Το Reuters σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ισχυρισμούς που αφορούν το πεδίο της μάχης και διατυπώνουν είτε η μία είτε η άλλη πλευρά.

«Αναχαιτίσαμε ATACMS στην γέφυρα της Κριμαίας»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι αναχαίτισε στη διάρκεια της νύχτας 12 αμερικανικούς πυραύλους ATACMS που εκτοξεύθηκαν από τις δυνάμεις του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει τη Ρωσία με αυτήν την ουκρανική χερσόνησο την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

«Τα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας απέκρουσαν στη διάρκεια της νύχτας ομαδική επίθεση 12 αμερικανικής κατασκευής πυραύλων ATACMS εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην εφαρμογή Telegram. «Όλοι οι πύραυλοι καταστράφηκαν», ανέφερε.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ