Ρωσία: Δεκαοχτώ Βορειοκορεάτες στρατιώτες το έσκασαν από το Μπριάνσκ – Τους ψάχνει ο ρωσικός στρατός

KCNA via REUTERS

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε ανοιχτά χθες, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024, την Βόρεια Κορέα για ανάμειξη στον πόλεμο, στέλνοντας στρατιωτικούς στη Ρωσία.

Δημοσίευμα της Washington Post, επικαλούμενο πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ανέφερε ότι Βορειοκορεάτες αξιωματικοί είναι παρόντες στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας για να επιβλέπουν τα ρωσικά στρατεύματα και να μελετούν το πεδίο της μάχης.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, ένα περίεργο περιστατικό, κατά το οποίο 18 στρατιωτικοί από τη Βόρεια Κορέα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στα σύνορα μεταξύ των περιοχών Μπριάνσκ και Κουρσκ της Ρωσίας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να τους αντιμετωπίσει, ενώ οι διοικητές προσπαθούν να «κρύψουν» τις πληροφορίες από την ανώτερη ηγεσία του στρατού, όπως αναφέρουν οι ουκρανικές πηγές.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε την Βόρεια Κορέα για άμεση εμπλοκή στον πόλεμο με τη Ρωσία, αφού προέκυψαν αναφορές ότι περισσότεροι από 20 στρατιώτες σκοτώθηκαν κοντά στο Ντόνετσκ λόγω πυραυλικής επίθεσης στις 3 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων έξι Βορειοκορεατών αξιωματικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες θα αποτελούν μέρος του «Ειδικού Τάγματος Buryat», που οργανώνεται στο πλαίσιο της 11ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Με πληροφορίες από: United24, Kyiv Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters