Ρωσία: «Χρειαζόμαστε τεράστιους οικονομικούς πόρους για την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία»

Η Ρωσία θα χρειαστεί τεράστιους οικονομικούς πόρους για να χρηματοδοτήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

Ο Σιλουάνοφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει διαθέσει 8 τρισεκατομμύρια ρούβλια (123 δισεκατομμύρια δολάρια) για την τόνωση της οικονομίας υπό τις παρούσες συνθήκες. «(Πρόκειται για) τεράστια χρηματικά ποσά. Χρειαζόμαστε αυτούς τους πόρους για να στηρίξουμε την οικονομία, να στηρίξουμε τους πολίτες μας», δήλωσε ο Σιλουάνοφ μιλώντας σε πανεπιστημιακό ακροατήριο.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, προκαλώντας ένα μπαράζ δυτικών κυρώσεων.

Παράλληλα ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν τις αμυντικές τους θέσεις στην περιοχή της Χερσώνας της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται βόρεια της Κριμαίας, ενώ βομβαρδίζουν περιοχές που ελέγχονται από την Ουκρανία σε καθημερινή βάση, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής Γκενάντι Λαγκούτα σε ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου.

Την ίδια ώρα ουκρανικές δυνάμεις αμύνονται σκληρά στην ανατολική πόλη Σεβεροντονέτσκ, η οποία είναι κατά τα δύο τρίτα περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις, τόνισε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουγκάνσκ, επικαλούμενος τον επικεφαλής της διοίκησης της πόλης.

Οι βομβαρδισμοί, ο οποίοι είναι «πολύ ισχυροί», έχουν καταστρέψει το 90% των κατοικιών στην πόλη.

Επιπροσθέτως ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις μάχονται για να διατηρήσουν τον έλεγχο του βορειοδυτικού και νοτιοανατολικού τμήματος της πόλης Λίμαν, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, καθώς η επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία επιταχύνεται.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters