Ρωσία: Απελαύνει δεκάδες Ιταλούς, Γάλλους και Ισπανούς διπλωμάτες

Είκοσι επτά Ισπανοί διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία μέσα σε μια εβδομάδα, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Η Ισπανία ανακοίνωσε τον Απρίλιο την απέλαση κάπου 25 Ρώσων διπλωματών και μελών του προσωπικού της πρεσβείας από τη Μαδρίτη, ακολουθώντας άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέταξαν Ρώσους αξιωματούχους να φύγουν.

Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απελάσει 34 γάλλους διπλωμάτες ως μέτρο αντιποίνων. Τον Απρίλιο η Γαλλία απέλασε 35 Ρώσους με διπλωματικό καθεστώς στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κύματος απελάσεων με βάση το οποίο πάνω από 300 Ρώσοι απελάθηκαν από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Τέλος, η Ρωσία πρόκειται να απελάσει 24 ιταλούς διπλωμάτες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi. Η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα σε μια περίπου ώρα, στον Ιταλό πρέσβη στην Μόσχα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, η οποία ελήφθη στις 6 Απριλίου, να απελάσει 30 Ρώσους διπλωμάτες από την Ιταλία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters