Ρωσία: «Απαντάει» στο Βερολίνο με απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών

Η Μόσχα αποφάσισε να απελάσει δύο Γερμανούς διπλωμάτες ως «απάντηση» στην αντίστοιχη κίνηση του Βερολίνου, νωρίτερα αυτόν το μήνα, για την υπόθεση της δολοφονίας «Tiergarten». Ο Γερμανός πρεσβευτής στη Ρωσία Geza Andreas von Geyr κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε για την απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών, ανακοίνωσε το υπουργείο τη Δευτέρα.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η Γερμανία απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες για την υπόθεση της δολοφονίας του Γεωργιανού υπηκόου Ζελιμχάν Χανγκοσβίλι στο Βερολίνο. Η Μόσχα ενημέρωσε τον πρέσβη για την «έντονη δυσαρέσκειά» της για τη «μη φιλική κίνηση» του Βερολίνου.

«Ο Γερμανός πρέσβης ενημερώθηκε για την κήρυξη δύο διπλωματικών υπαλλήλων της γερμανικής πρεσβείας στη Ρωσία ως persona non grata, μια απάντηση στην προαναφερθείσα εχθρική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, και τονίστηκε επίσης ότι η ρωσική πλευρά θα απαντά πάντα επαρκώς με ανάλογο τρόπο σε οποιεσδήποτε πιθανές επιθέσεις του Βερολίνου στο μέλλον» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απόφαση της Μόσχας να απελάσει σήμερα δύο Γερμανούς διπλωμάτες, ανακοίνωσε ότι η απέλασή τους από τη Ρωσία είναι εντελώς αβάσιμη και επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: Sputnik / Φωτογραφία αρχείου Reuters