Ρωσία: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν θέλει να πολεμήσει στην Ουκρανία [vid, pic]

Ακόμα ένα πραγματικά δυσάρεστο περιστατικό έγινε γνωστό και «viral» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ένας άνδρας στη Ρωσία αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, το συμβάν έγινε σε μια στάση λεωφορείου στην πόλη Ριαζάν, όταν ο άνδρας έβαλε φωτιά στον εαυτό του και φώναξε ότι «δεν θέλει να πολεμήσει στην Ουκρανία». Στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν εμφανίζεται ο ίδιος να μεταφέρεται από τραυματιοφορέα της Άμεσης Βοήθειας.

Τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει γνωστά και άλλα περιστατικά στα οποία συμμετέχουν Ρώσοι επίστρατοι, όπως ο πυροβολισμός ενός Ρώσου διοικητή σε στρατολογική υπηρεσία, αλλά και οι πυροβολισμοί σε σχολείο που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι. Τα περιστατικά αυτά είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στη Ρωσία, σε συνδυασμό με τις εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών, που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να πολεμήσουν στην Ουκρανία και τάσσονται κατά της επιστράτευσης.